onsdag 25 februari 2015

Lantfrid: Välkomna in...

Lantfrid: Välkomna in...: Den här pionen har jag målat i olja, kanske ska hänga upp den nu för den inger lite vårkänsla med färgställningen... Sidebordet...

Välkomna in...




Den här pionen har jag målat i olja, kanske ska hänga upp den nu för den inger lite vårkänsla med färgställningen...


Sidebordet är nästan klart, jag ska slipa toppskivan och sedan blir det ett lager färg till. Den lilla nejlikan har jag köpt löst och limmat fast på fronten.




Tv-skåpet har min man hjälp till med att snickra, roligt att jobba ihop. Jag har bytt beslag, målat det och tapetserat det invändigt. Det är bara dörrarna som ska skruvas fast med 180 små mässingskruvar(!)...Nä, inte riktigt så många, men tillräckligt många för att svetten ska lacka när man står och håller de massiva dörrarna:). Enda nackdelen med gamla gedigna möbler, allt är så förbaskat tungt!




Min son har bidragit till bildkonsten i sitt rum!

 

 Amaryllis (olja/Frida)


Fantasiblomma med lite orkidée-influens;),(olja/Frida)


Kvinna som kammar sig (olja/Frida)
Jag var lite tokig i Degas ett tag, det märks på stilen!?!


Full Frihet (olja/Frida)


Moderskap (olja/Frida)


Se Mig (olja/Frida)


 Lilla magnolian (olja/Frida), Stora tavlan av min vän Malin Björling


                               Min hund (olja/Frida)                               Arab (olja/Frida)


In i ljuset (olja/Frida)


I snörök (olja/Frida)


Lite vårkänsla i vår hall...



Älskar de "rostiga" våningsfaten från Miljögården...Halvmånebordet är renoverat antikfynd och kaminspegeln har jag målat vit.



Säg vad jag inte har målat om här hemma. Till och med skylten fick en omgång färg för att passa tapeten!






Min dotter blir femte kvinnan att ta över denna gungstolen, den är mig väldigt kär. Tänker på att min mormorsmor suttit och gungat i den, jag minns det så väl.


Finns det inga blommor ute får man ta till lite fusk, tycker jag. I övrigt avskyr jag allt plastigt och "konstgjort", men till konstväxter kan jag sträcka mig.


90% av alla dörrar och lister i huset har jag renoverat, puh, det var ett hästjobb, särskilt att måla alla taklister när man INTE skulle tapetsera om. Dumdristigt?!? Nä, jag är bara så envis.


Min lilla kaffebar tycker jag är mysig. Egentligen ett planteringsbord. Espressobryggaren har dock tagit semester på obestämd tid. Någon som har en bra sort att rekommendera?



 Har fått hem en baksten så nu ska det bakas i vedugnen!




Här kan man bara andas in genom näsan och känna lugnet när man står och bakar...








Min favvo-hylla, vet inte varför jag gillar den så mycket. Tror att den har bra balans bara. Mössen från Maileg smyger sig in här och där liksom andra Maileg-varelser;) Det är lite barnsligt men vem har sagt att man inte får vara det? Vi ska inte ta oss själva på så stort allvar;)


Några loppisfynd och en halvdöd hortensia -jag vet, en vintage-hortensia!
Jag får väl torka blommorna, det är vackert...















Ett av mina favoritrum -le bain. Pottskåpet är ett fixat loppisfynd. Badsaltet har jag gjort från egna rosor och lavendelolja från egna skördar.





Ha en fin dag trots det trista vädret och ta hand om er! /Hälsningar Frida